Hovězí maso a červené fazole s cibulí v chilli rajčatové omáčce s rýží.Vymrazovaná strava
Hovězí maso a červené fazole s cibulí v chilli rajčatové omáčce s rýží.
- Počet porcí 1
- Hmotnost balení 100 g
- Hmotnost po přípravě 450 g
- Energetická hodnota 478 Kcal
- Bílkoviny 25,9 g
- Karbohydráty 43,2 g
- Z toho cukry 9,7 g
- Tuky 20,9 g
- Z toho mastné kyseliny 5,4 g
- Vláknina 7,2 g
- Sodík 0,1 g
Složení:
rýže (22%), nakládaná rajčata (rajčata, rajčatová šťáva, kyselina citrónová), cibule, mleté hovězí maso (16%), červené fazole (14%), rajčatový protlak, chilli, rostlinný olej, sůl, česnek
Příprava:
1. Odtrhněte okraj pytlíku.
2. Vyjměte sáček obsahující pohlcovač kyslíku (nehořlavý sáček obsahující oxid železa pohlcující vlhkost).
3. Do pytlíku nalejte horkou vodu a zamíchejte.
4. Uzavřete pytlík a obsah ponechejte rehydratovat. Proces trvá méně než 10 minut.
Pokrm je možné konzumovat přímo z pytlíku, nebo dle potřeby servírovat na talíř.
Bez použití umělých konzervantů:
Díky upřednostňovanému použití přírodních ingrediencí před umělými přísadami mají pokrmy Mountain House vynikající přírodní aroma.
Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?
Vzhled – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu, na rozdíl od potravin sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.
Chuť - chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a nutriční obsah.
Hmotnost - váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98% vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady na dopravu. Například 10 kg jahod váží pouze 1 kg po vymrazení - jednu desetinu své původní váhy! Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.
Dlouhá trvanlivost – vymrazované potraviny lze skladovat po několik měsíců či let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení.
Nízké náklady skladování - protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory, takže je uskladnění mnohem levnější.