Hovězí maso a červené fazole s cibulí v chilli rajčatové omáčce s rýží.Vymrazovaná strava
Kousky kuřecích prsíček a zeleniny ve sladkokyselé omáčce.
Složení:
rýže (28%), kuře (16%), sladový ocet, cibule, papriky, rajčatový protlak, ananas, zelené fazole, ananasová šťáva, cukr, sůl, rostlinný olej, kukuřičná mouka, česnek
- Výrobce Mountain House -
- Počet porcí 1
- Hmotnost balení 112g
- Hmotnost po přípravě 460g
- Energetická hodnota 480Kcal
- Bílkoviny 38,6g
- Sacharidy 48,4g
- Z toho cukry 12,5g
- Tuky 12,5g
- Z toho mastné kyseliny 2g
- Vláknina 9,4g
- Sodík 0,7g
- Alergeny ječný lepek
- Trvanlivost 5 let
Příprava:
1. Odtrhněte okraj pytlíku.
2. Vyjměte sáček obsahující pohlcovač kyslíku (nehořlavý sáček obsahující oxid železa pohlcující vlhkost).
3. Do pytlíku nalejte horkou vodu a zamíchejte.
4. Uzavřete pytlík a obsah ponechejte rehydratovat. Proces trvá méně než 10 minut.
Pokrm je možné konzumovat přímo z pytlíku, nebo dle potřeby servírovat na talíř.
Bez použití umělých konzervantů:
Díky upřednostňovanému použití přírodních ingrediencí před umělými přísadami mají pokrmy Mountain House vynikající přírodní aroma.
Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?
Vzhled – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu, na rozdíl od potravin sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.
Chuť - chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a nutriční obsah.
Hmotnost - váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98% vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady na dopravu. Například 10 kg jahod váží pouze 1 kg po vymrazení - jednu desetinu své původní váhy! Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.
Dlouhá trvanlivost – vymrazované potraviny lze skladovat po několik měsíců či let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení.
Nízké náklady skladování - protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory, takže je uskladnění mnohem levnější.